ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ TAGS

Selectively ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ αυτοματες γκαραζοπορτες αυτοματισμοι πορτασ βλάβες σε ρολά γκαραζόπορτες γκαράζ γκαραζόπορτες γκαραζόπορτες οροφής ειδικές μεταλλικές κατασκευές επισκευές ρολά Λυκόβρυση επισκευές σε ηλεκτρικά οικιακά ρολά επισκευές σε ρολά γκαραζόπορτες επισκευή σε μπάρες διέλευσης επισκευες - service επισκευες γκαραζοπορτες Μεταμορφωση επισκευες γκαραζοπορτες Πευκη επισκευες γκαραζοπορτες νεο ηρακλειο κάγκελα κάγκελα ασφαλείας κεραμίδια λυόμενες αποθήκες μεταλλικές κατασκευές μηχανισμοι για γκαραζοπορτεσ μηχανισμοι γκαραζοπορτασ μοτέρ πόρτας μοτερ για γκαραζοπορτες μοτερ για γκαραζοπορτεσ πάνελ κεραμίδι περγκολες πορτεσ γκαραζ προσφορες γκαραζοπορτες προσφορες γκαραζοπορτες οροφης προσφορες ρολα προσφορες ρολα γκαραζοπορτες ρολά ρολα αλουμινιου ρολα ασφαλειας ρολα γκαραζοπορτες ρολα γκαραζοπορτες λαμαρινας ρολα καταστηματων στέγαστρα στέγαστρα με μουσαμά στέγαστρα με πολυκαρμπονικό συρομενεσ γκαραζοπορτεσ υπόστεγα

ΚΟΝΤΡΟΛ ΓΙΑ ΡΟΛΑ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΖΟΠΟΡΤΕΣ : ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Κοινοποίηση σε Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

pompoi3[C]

transm[7]

 

Τα κοντρόλ για τον έλεγχο ρολού ή γκαραζόπορτας είναι πομποί μικρής εμβέλειας. Είναι γνωστά και ως τηλεκοντρόλ , τηλεχειριστήρια ή remote control . Τα κοντρόλ ( για ρολά ή γκαραζόπορτες ) ανάλογα με το πως “δημιουργείται” ο κωδικός που εκπέμπουν χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες :

 
1) Τα κοντρόλ μεταβλητού κωδικού με συνεχή εναλλαγή του κωδικού κάτι που καθιστά μοναδικό τον κωδικό εκπομπής σε κάθε κοντρόλ ( παράδειγμα τα κοντρόλ στις προηγούμενες φωτογραφίες)

2) Τα κοντρόλ σταθερού κωδικού που χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες. Η πρώτη είναι τα κοντρόλ με μικροδιακόπτες. Σε αυτά ο κωδικός  “δημιουργείται” από τον συνδυασμό στους μικροδιακόπτες που υπάρχουν μέσα στο κοντρόλ (το βέλος στην επόμενη φωτογραφία δείχνει τους μικροδιακόπτες) . Αν και θεωρητικά οι ενδεχόμενοι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί τα κοντρόλ με μικροδιακόπτες τείνουν να καταργηθούν καθώς αντιγράφεται σχετικά εύκολα το σήμα τους (και ο κωδικός που εκπέμπουν) και δεν προσφέρουν ασφάλεια.

DSControl2

Η δεύτερη υποκατηγορία είναι τα κοντρόλ σταθερού κωδικού με κωδικοποίηση 24 bit που είναι  πιο σύγχρονα και ασφαλέστερα από τα αντίστοιχα με μικροδιακόπτες.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή υπάρχουν κοντρόλ με ένα κουμπί για το άνοιγμα και ένα δεύτερο για το κλείσιμο ή με ένα κουμπί και για τις δύο κινήσεις κάτι που φυσικά διευκολύνει.

Επίσης, υπάρχουν κοντρόλ με δυνατότητα τηλεχειρισμού μιας μόνο εγκατάστασης και άλλα που έχουν τη δυνατότητα ελέγχου περισσότερων και διαφορετικών εγκαταστάσεων (πχ Έλεγχος της συρόμενης γκαραζόπορτας εισόδου με το κουμπί ένα, έλεγχος της πόρτας του εσωτερικού γκαράζ με το κουμπί δύο κλπ) . Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τα πολλά κοντρόλ.
 
Όπως είπαμε και στην αρχή τα κοντρόλ είναι πομποί και η συνήθης εμβέλειά τους κυμαίνεται από 10  έως και 100 μέτρα ανάλογα το μέρος και τα ενδεχόμενα εμπόδια που παρεμβάλλονται. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν να υπάρχουν ειδικές παρεμβολές που μειώνουν την εμβέλεια του σήματος ή και σπανιότερα να υπάρχουν παρεμβολές αρμονικών με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μηχανισμός της πόρτας χωρίς να πατηθεί το δικό μας κοντρόλ. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ειδική θωράκιση του σήματος ( όταν διέρχονται κοντά καλώδια υψηλής τάσης, όταν είναι κοντά μετασχηματιστές υψηλής τάσης, όταν υπάρχουν πομποί μεγάλης ισχύος σε μικρή σχετικά απόσταση κ.ά)
 
Χρήσιμες συμβουλές :
 
  • να έχετε πάντα ανταλλακτικό κοντρόλ της γκαραζόπορτάς σας – μην περιμένετε να χαθεί ή να χαλάσει το μοναδικό κοντρόλ που έχετε για να εκτιμήσετε τη χρησιμότητα της συμβουλής
  • σε περίπτωση που σας κλέψουν το κοντρόλ, διακόψτε την παροχή ρεύματος της γκαραζόπορτας και επικοινωνήστε με κάποιον τενχικό για να σας αλλάξει κωδικούς
Σχετικές σελίδες προϊόντων :
 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Κοινοποίηση σε Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter