Αυτοματισμοί :Επισκευή σε πίνακες αυτοματισμού για ρολά και γκαραζόπορτες

Κοινοποίηση σε Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

 

ΑΝ_1ΚΟΝ_Αs

 

Ίσως το πλέον “ευάλωτο κομμάτι” μιας γκαραζόπορτας και ειδικά στις γκαραζόπορτες εξωτερικών χώρων είναι οι αυτοματισμοί και ειδικότερα οι πίνακες αυτοματισμού.  Συνήθως αυτές οι περιπτώσεις είναι σε  συρόμενες ή ανοιγόμενες γκαραζόπορτες – αυλόπορτες, αλλά και σε ρολά γκαραζόπορτες που βρίσκονται σε προαύλιους ή άλλους υπαίθριους και ημιυπαίθριους εξωτερικούς χώρους.

Αν και ο σχεδιασμός των εξαρτημάτων στα σύγχρονα μηχανήματα, για τη μέγιστη δυνατή προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες, είναι πολύ καλύτερος απ’ ότι στο παρελθόν, φυσικοί παράγοντες όπως είναι η αυξημένη υγρασία συντελούν στην φυσιολογική φθορά των ευαίσθητων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων απ’ τα οποία είναι κατασκευασμένοι οι πίνακες αυτοματισμού για ρολά και γκαραζόπορτες.

BrilissiaDodekasnisoy39_B

Σε παλιότερα μηχανήματα συχνό είναι το φαινόμενο των βλαβών στους πίνακες αυτοματισμού από τις «επιδρομές» απρόσκλητων επισκεπτών στο εσωτερικό των μηχανημάτων. Αράχνες, σαλιγκάρια, σαύρες κ.ά. συχνά επιλέγουν να δημιουργήσουν τη φωλιά τους στο εσωτερικό του μοτέρ της γκαραζόπορτας με απρόβλεπτες συνέπειες στη λειτουργία του μηχανήματος. Αυτό βέβαια όταν η κατασκευή του μηχανισμού επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο σε καταληψίες.

 pinakes2

Επίσης δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που αιτία της βλάβης είναι ο ανθρώπινος παράγων   –    Κακή εκτίμηση, βιασύνη, επιπολαιότητα, ελλιπής γνώση ή ακόμα και άγνοια του αντικειμένου από τον εγκαταστάτη ή τον συντηρητή,  έχουν σαν αποτέλεσμα βλάβη στον πίνακα αυτοματισμού.

 

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η όποια εργασία
για συντήρηση ή επισκευή σε πίνακες αυτοματισμού
( ρολού ή γκαραζόπορτας )
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 
 Σχετικά θέματα :
 

 

Σχετικές σελίδες προϊόντων :

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

Κοινοποίηση σε Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter